Hem > Fastighetslån Företag
Vill du investera i fastigheter via crowdfunding? Här listar vi fem pålitliga och svenska plattformar som gör det enkelt att komma igång – oavsett om du är nybörjare eller van investerare.
Kameo är en nordisk plattform som erbjuder crowdfunding av fastighetslån med 5–15% i förväntad årsränta. Företaget har sedan start 2014 växt till 40 000 aktiva investerare och erbjuder ränteutbetalningar varje månad.
Tessin var en av de första plattformarna i Sverige som gjorde det möjligt att investera i fastigheter via crowdfunding. Företaget samarbetar med professionella fastighetsutvecklare och fokuserar på noggrant granskade projekt med tydlig riskprofil.
FundingPartner är en norsk plattform som även är aktiv i Sverige och erbjuder lån till både fastighetsprojekt och andra företag. Plattformen är reglerad och har en strikt kreditbedömning för att minimera riskerna för investerare.
SBP Nordic erbjuder exklusiva fastighetsinvesteringar och har en egenutvecklad plattform med fokus på transparens och tillgång till kvalitativa projekt. Företaget riktar sig till både privata och institutionella investerare.
Savelend är främst känd som en bredare investeringsplattform men erbjuder även möjligheten att investera i fastighetsrelaterade lån. Genom automatisk portföljfördelning kan du enkelt sprida risken och få exponering mot fastigheter.
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Varje investering är förknippad med en risk och du kan förlora hela eller delar av det investerade kapitalet. Läs mer om riskerna med olika typer av investeringar på Konsumenternas.se
Crowdfunding för fastigheter innebär att flera investerare går ihop för att finansiera ett fastighetsprojekt, ofta via en digital plattform. Det är ett sätt för dig som privatperson att investera mindre belopp och ändå få exponering mot fastighetsmarknaden. Projekten kan vara nybyggnationer, renoveringar eller kommersiella fastigheter och avkastningen sker oftast i form av ränta.
Beskattningen för att investera i fastigheter via crowdfunding faller under beskattning av kapitalinkomster, där du som privatperson betalar 30 % skatt på vinsten. Investeringsplattformarna rapporterar i regel dina inkomster till Skatteverket, men du ansvarar själv för att kontrollera att allt stämmer i deklarationen. Tänk på att reglerna kan skilja sig åt beroende på om du investerar via ett företag i stället för som privatperson.
© 2021 vadärdet.se